Doelstelling
Design Thinking, wat is dat eigenlijk? Een methode – een aanpak – een cultuur – een manier van denken? Ja, precies: allemaal!
Design Thinking krijgt steeds meer navolging van professionals die betere oplossingen willen leveren aan hun gebruikers; innovatieve oplossingen voor lastige, slecht te vatten problemen. Eigenlijk dus voor alle problemen waar organisaties heden ten dage van wakker liggen.
Design Thinking berust op twee pijlers: empathie en creativiteit. De voortdurende focus op vroege feedback, prototyping en co-creatie met gebruikers maakt risico’s van innovatie beheersbaar..
Je leert met deze training de basiskennis en -vaardigheden van Design Thinking toe te passen. Er worden diverse methoden aangeleerd voor het identificeren en evalueren van creatieve en praktische oplossingen voor uitdagende bedrijfsproblemen.
Wie de A4Q Design Thinking Foundation training heeft gevolgd:
- kent de grondbeginselen van Design Thinking,
- kent de belangrijkste stromingen daarbinnen: Double Diamond en Stanford d.school,
- kent de vier ‘stappen’ waaruit de Double Diamond bestaat,
- heeft geoefend met een aantal bewezen technieken die binnen Design Thninking worden toegepast,
- weet welke omstandigheden nodig zijn voor innovatie.
De training kan worden afgesloten met een multiple-choice examen, dat bij slagen leidt tot het Design Thinking certificaat.
Doelgroep
De A4Q Design Thinking Foundation training is bedoeld voor professionals uit business en IT die hun empathie en creativiteit verder willen ontwikkelen, en daarvoor vanuit een goed ontwikkeld theoretisch kader praktische handvatten aangereikt willen krijgen. Het Design Thinking gedachtegoed sluit zeer goed aan op een Agile aanpak en is een must voor iedereen die met innovatie te maken krijgt, zoals:
- Product Owners
- Scrum Masters
- Product Managers
- Software ontwikkelaars
- UX-designers
- Ontwerpers
- Iedereen die betrokken is bij het coachen of trainen van teams die Design Thinking willen implementeren
- Managers willen begrijpen hoe Design Thinking waarde kan toevoegen aan hun organisatie
- Business/Informatie analisten die werken met Design Thinking teams
Randvoorwaarden
Er zijn geen specifieke voorwaarden om deel te nemen aan deze training. Enige jaren project-, analyse- en/of ontwerpervaring draagt bij aan een optimaal leerrendement.
Inhoud
In deze training worden de volgende onderwerpen en vaardigheden getraind:
- Design Thinking background
- Definitions of Design Thinking
- Business use of Design Thinking
- Variety of approaches
- Design Thinking mindset
- Design Thinking approach
- Design Thinking Concepts: empathy, ethnography, divergent thinking, visual thinking, assumption testing, prototyping.
- Design Thinking Resources: human resources, space, materials, dynamics between teams and organisation;
- Design Thinking Process: approaches (double diamond, 5-stage, designing for growth), project management within DT
- Design Thinking in practice
- Process stages of Designing for growth
- Tools and methods: visualization, journey mapping, value chain analysis, mind mapping, brainstorming, concept development, assumption testing, rapid prototyping, customer co-creation, learning launch
- Design Thinking application
Materiaal
De deelnemer ontvangt opleidingsmateriaal dat bestaat uit handouts van de dia’s, opdrachten en uitwerkingen, achtergrondartikelen, enz.
Het examen
Het Engelse multiple-choice examen wordt na de training afgenomen door een onafhankelijk exameninstituut.
Agenda
Opleidingsvormen
De training kan in verschillende vormen (incl. examen) worden aangeboden, klassikaal of online:
- Dagtraining + examen training
tweedaagse training (ca. 09:00 – 17:00) waarbij de materie uitvoerig wordt behandeld en geoefend aan de hand van een case. De theorie wordt frequent afgewisseld met praktijkopdrachten en oefeningen met multiple-choice vragen. De training wordt afgesloten met een proefexamen waarbij geoefend wordt met de wijze en het soort vragen die de deelnemer op het examen mag verwachten. Het resultaat wordt besproken zodat de deelnemer inzicht krijgt in zijn sterke en zwakke punten ten aanzien van de stof. - Avondtraining + examen training
De training bestaat uit vier avonden (ca. 16:00 – 21:00) waarbij de materie wordt behandeld en geoefend. De deelnemer bereidt zich elke avond voor op de te behandelen materie (zelfstudie). Op de eerste drie avonden wordt de geleerde materie behandeld waarop de nadruk ligt op het oefenen d.m.v. een case. Op de vierde en laatste avond vindt er een proefexamen plaats waarbij geoefend wordt met de wijze en het soort vragen die de deelnemer op het examen mag verwachten. Het resultaat wordt besproken zodat de deelnemer inzicht krijgt in zijn sterke en zwakke punten van de stof.
Het examen wordt na de training, op een met de opdrachtgever afgestemd moment, afgenomen door een onafhankelijk exameninstituut.
Voor informatie, een offerte en/of advies over de voor u beste aanpak, neem dan gerust contact op.
Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van de Design Thinking trainingen? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief.