Stefan Staal

Stefan heeft ruim 20 jaar ervaring in het aanbrengen van veranderingen in de informatievooziening (voornamelijk de automatisering/ICT). Hij heeft dit gedurende zijn loopbaan in verschillende rollen gedaan; programmeur, functioneel ontwerper/tester, requirements engineer en gedurende lange tijd als projectleider. De laatste jaren als business/informatie analist. Hierdoor heeft hij uit verschillende invalshoeken kunnen helpen om een ICT verandering te realiseren en te observeren.
Dagelijks is hij bezig met het vakgebied van requirements engineering en helpt hij om een doelstelling of wens door te voeren in de ICT. Dit heeft hij gedaan bij o.a.: Defensie, Belastingdienst, Kamer van Koophandel, Transavia, Dienst Justitiële Inrichtingen, Vialis, Ferag, Fico en Lucent Technologies.
Hij is mede-auteur van een schriftelijk training IREB Foundation, waarbij hij de onderdelen ‘Requirements Modelling’ en ‘Requirements validation & negotiation’ heeft geschreven. Tenslotte traint hij sinds 2012 professionals in diverse trainingen.

Achter de schermen spant Stefan zich in bij het IREB als associate member. Hij is mede verantwoordelijk voor de vertaling van het Foundation level naar het Nederlands en de vertaling van de Advanced module Modeling (Duits naar Engels). Verder neemt hij deel in de werkgroep IREB Foundation.

Stefan geeft de volgende trainingen: